Koronarokotteista haittoja - miksi muka?

Koronarokotteen haitat


Koronarokote aiheuttaa joillekin harvoille vakavia oireita. Useammin käynee niin, että rokotettu henkilö sairastuu koronaan, jopa vaikeasti.

Monia lääkkeitä annostellaan likimain oikein. Tavoitteena on, että ohjeen mukaisella annostuksella lääke auttaa 90-95% potilaista.

Jokainen ihminen on yksilö omaten henkilökohtaisen viruksensietokyvyn ja kipukynnyksen. Toinen perusterve sairastuu herkemmin kuin toinen, pienemmällä altistuksella siis.

Lasten rokottamisen aloittamista suunnitellaan. Lapsia (5-11v.) varten on suunniteltu pienemmän annoksen rokote - miksi?

Miettikääpä maalaisjärjellä: jos rokote aiheuttaa haittaa liian suurella annoksella, niin voisiko siinä olla syy antaa lapsille pienempi annos?

Onko mahdollista, että 60-90 kiloiselle aikuiselle suunniteltu rokoteannos on liian pieni yli 120 kiloiselle ylipainoiselle henkilölle ja siksi heitä sairastuu rokotuksesta huolimatta suhteellisen paljon?

Mitä siitä voisi seurata jos aikuisen rokoteannos annettaisiin 30 kiloiselle lapselle? Onko oikein rokottaa hento 40 kiloinen aikuinen nainen annoksella joka suojaisi 80 kiloisen miehen? Voisiko annoksen puolittaa ja suojata kaksi pientä naista yhdellä annoksella siten, että suoja olisi yhtä hyvä ja mahdollisia haittoja vähemmän?

Lääkkeiden yliannostusta ei suositella koska siitä voi seurata vakavia haittoja. Entä sitten rokotteen yliannostus? Minua kiinnostaisi kuulla anestesialääkärin näkemys siihen voiko henkilön painolla olla vaikutusta siihen miten hän koronarokotteeseen reagoi.

Miksi haluan kuulla anestesialääkärin mielipiteen? Syy on se, että hän työkseen annostelee ihmisiin lääkkeitä ottaen huomioon jokaisen henkilön yksilönä, painoa myöten - myös sukupuoli ja ikä vaikuttavat. Mutta rokoteannos on kaikille (aikuisille) sama, koska niin toimimalla homma on helppoa ja halpaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulossa on uusi maa

Venäjän liikekannallepano